matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
tosia:
Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=3x
2
=12x−1. Osią symetrii wykresu jest prosta: A.x=2 B.x=−2 C.y=2 D.y=−2
31 paź 20:27
Eta:
f(x)= 3x
2
+
12x −1 osią symetrii wykresu jest prosta:
−b
x=
=.........
2a
31 paź 20:41
Gustlik:
Jest to prosta x=p.
1 lis 01:12