matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
mati:
an=
√
9n
2
+2n
−3n
31 paź 18:44
Eta:
(
√
9n
2
+2n
−3n)(
√
9n
2
+2n
+3n)
2n
a
n
=
=
√
9n
2
+2n
+3n
n(
√
9+
2
n
+3)
a
n
= ........... lim a
n
=.......... n→∞
31 paź 19:31