dowody
tn: witam,
mam dwa dość trudne zadania, stąd moja prośba o wyjaśnienie mi ich
znajdz wszystkie liczby naturalne takie że 2n − 1,2n+1 są pierwsze
oraz drugie
udowodnji że jezeli p \wedge 8p2 +1 to 8p2−1 jest pierwsze
31 paź 18:11
Godzio: pierwsze jest dobrze przepisane ? bo moim zdaniem nie powstanie z tego liczba pierwsza jeśli
mamy wyrażenie 1,2
31 paź 18:16
think: 2n − 1 = (2n/2 −1 )(2n/2 +1 ) iloczyn liczb jest liczbą pierwszą gdy jeden ze składników
jest =1 a drugi jest tą liczbą pierwszą, także kiedy mniejsza z liczb jest = 1?
31 paź 18:17
think: Godzio tam są po prostu dwa przykłady

2
n − 1
2
n + 1
31 paź 18:18
Godzio: aaa

chyba że tak
31 paź 18:18