matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytmy
Iza:
Oblicz: a) log
2
0,25 = log
3
3
4
√
3
= b) log
6
12 + log
6
9 = log 0,12 − log 0,3 + log 25 =
31 paź 15:00
Grześ:
Spójrz:
1
0,25=
4
3
4
√
3
=3
1
1
4
log
a
b+log
a
c=log
a
bc
b
log
a
b−log
a
c=loga
c
31 paź 15:02