matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkk
ABCD:
Jeżeli α jest kątem ostrym i tg α = 1/4 to: A. sin α = √5/2 B. sin α = 2√5/5 C.sin α = √5/5 D. sin α = √5 Proszę o uzasadnienie odpowiedzi.
31 paź 14:55
Bogdan:
c =
√
17
1
sinα =
√
17
31 paź 18:27