matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Pan Pikuś:
9
cos
2
α + cos
2
= 1
16
16
i jakim cudem z tego równania wyszło cos
2
α =
25
31 paź 13:55
Grześ:
25
cos
2
α=1
16
16
cos
2
=
25
31 paź 14:02
Pan Pikuś:
25
ale skąd to
o.O
16
31 paź 14:04
Grześ:
9
16
cos
2
α+
cos
2
α=1
16
16
25
cos
2
α=1
16
31 paź 14:05
Pan Pikuś:
o.O kurde jakie to oczywiste xD dzięks
31 paź 14:06
Grześ:
to są normalne wyrazy podobne
31 paź 14:09