oblicz: (zadania tekstowe)
humanistka: Zad1Liczbę 34 przedstaw w postaci sumy 2 składników tak, by suma ich kwadratów była równa 650.
Zad2 Suma dwóch liczb jest równa 21 a suma ich sześcianów jest równa 2709.Znajdź te liczby.
Zad3 Znajdź liczbę dwucyfrową wiedząc,że różnica jej cyfr wynosi 3 a iloczyn tej liczby przez
sumę jej cyfr jest równy 324.
Zad4 Dwa wielokąty mają razem 12 boków i 19 przekątnych. Jakie to wielokąty?
31 paź 13:29
Grześ: Zad 1.
x+y=34
x2+y2=650
Zad. 2.
x+y=21
x3+y3=2709
Zad.3.
y−x=3
(10y+x)(x+y)=324
31 paź 13:30
Grześ: Masz ułożone układy, spróbuj je rozwiązać
31 paź 13:31
humanistka: Dzięki za wskazówki możę dam radę
31 paź 13:32
Grześ: Jak nie dasz rady, to pisz swoje obliczenia, to pomogę
31 paź 13:33
jolanta: na podworku sa kuryi kruliki.razem maja40 glow i 100 nog ile jest krolikow?
1 paź 18:12