Bardzo proszę o pomoc.
Xenia: Rzucamy trzy razy symetryczną monetą. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia przynajmniej jednego
orła.
30 paź 21:55
Grześ: Przynajmniej jeden orzeł, a więc takich zdarzeń będzie:
1*2*2=4
Liczba wszystkich zdarzeń: 8
30 paź 22:00
Eta:
|Ω|= 6
3
zdarzenie przeciwne do A
A
' −−− wyrzucono same reszki
A
'= {(R,R,R)}
|A
'|= 1
P(A)= 1 − P(A
')=.........
30 paź 22:01
Xenia: Bardzo dziękuję
30 paź 22:02
Xenia: Droga Eto nic z tego już nie rozumię
30 paź 22:03
Grześ: Eta, to jest moneta, a nie kostka

zdarza się pomyłka.
Widziałeś monetę o 6 krawędziach/ścianach
30 paź 22:03
Grześ: Eta się pomyliła, zdarza się
30 paź 22:03
Eta:
Oj przepraszam ...... "myślał indyk o niedzieli"

oczywiście chodzi o monetę , a nie kostkę
|Ω|= 2
3= 8
A
'= {(R,R,R)}
|A
'| = 1
P(A)= 1− P(A
') = 1 −
18 =
78
30 paź 22:05
Xenia: Uff, a już myślałam, że nie zrozumię wogóle tego zadania.
Jedzcze raz serdecznie dziekuję
30 paź 22:05
Eta:
30 paź 22:06
Xenia: Ale gafa w pisowni,
tam miało być:
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
30 paź 22:08
Eta:
Dzisiaj śpimy godzinę dłużej, być może przez tę radość są te "gafy"
30 paź 22:10
Xenia: Hehe, pewnie tak
30 paź 22:14
mikka: w pojemniku znajdują sie.4 kule białe i 3 kule czarne losujemy kolejno bez zwracania dwie.kule
oblicz prawdopodobieństwo wylosowania dwóch kul białych
9 mar 08:47