matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Azor:
Jeśli 2 2 x + y = 59 i xy = 3 2 , to kwadrat sumy liczb x,y jest równy to jest na wzory Vieta. Ale jak to się liczy? Bo nie wiem
30 paź 21:48
Basia:
czy to ma być 22x+y=59 xy=32 czy jakoś inaczej ?
31 paź 11:14