POMOCY
CJ: funkcja f:{ −2,−2,1,2,3} R jest okreslona w nastepujacy sposob: kazdej liczbie ze zbioru
{−2,−1,1,2,3} przyporzadkowana jest jej wartosc bezwg. pomniejszona o 1
a) okresl funkcje f za pomoca wzoru
b)podaj zbior wartosci funkcji
prosze o dokladne wyjasnienie
30 paź 21:24
Godzio:
a) f(x) = |x| − 1
b) f(−2) = ..., f(−1) = ..., f(1) = ..., f(2) = ..., f(3) = ... −− poszczególne punkty będą
zbiorem wartości tej funkcji
30 paź 21:27
CJ: dlaczego w a) taki wynik, mozna dokladniej
30 paź 21:29