matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę bardzo o pomoc
Xyz:
Oblicz miary kątów i pole czworokąta ABCD przedstawionego na rysunku. Tam gdzie jest 2p2 miało być 2
√
2
30 paź 21:14
Godzio:
∡ADC = 90
o
+ 45
o
=
135
o
√
2
1
cos∡CBD =
=
⇔ ∡CBD = 60
o
2
√
2
2
∡ABC = 45
o
+ 60
o
=
105
o
∡BCD = 360
o
− 135
o
− 105
o
− 90
o
=
30
o
30 paź 21:22
Xenia:
bardzo, ale to bardzo dziękuję za pomoc
30 paź 21:26