matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
PsychoX1989:
kOMBINATORYKA
jak to się liczy
9! − 7!
30 paź 21:01
Godzio:
9! =
1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7
* 8 * 9 =
7!
* 8 * 9 9! − 7! = 72 * 7! − 7! = 71 * 7!
30 paź 21:26
Grześ:
9!−7!=7!(8*9−1)=7!(72−1)=71*7!
30 paź 21:35