matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wykładnicze
Michał:
Równanie wykładnicze Mam mały problem z następującym równaniem, mam nadzieję, że pomożecie
1
+2
1−x
=1
2
x
−2
30 paź 19:09
mi:
1
2
+
=1
2
x
−2
2
x
założenia 2
x
−2≠0 podstaw t=2
x
30 paź 19:18