matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w najkrotszej postaci
pomoc:
√
4x
4
30 paź 18:50
Basia:
=2x
2
30 paź 18:51
pomoc:
czyli co zrobilas?
30 paź 18:53
Basia:
wyciągnęłam pierwiastek 4x
4
=(2x
2
)
2
√
4x
4
=
√
(2x
2
)
2
= |2x
2
| = 2x
2
30 paź 19:00