słabo mi idzie to zadanie
pomocy: czy ktoś wie jak to zacząć [√1 3/81 * 32/2√21 − √( 4/5) 2 + (3/5) 2 ] *2 −(√6) 2 a 3/81 to
ułamek i reszta tak zapisana tez .
30 paź 16:49
Basia:
zacząć to trzeba od porządnego napisania tego zadania
nikt Ci nie pomoże, bo nikt nie umie tego przeczytać
30 paź 16:51
think: sorry zapisz to porządniej, bo nie wiadomo gdzie się pierwiastek kończy a gdzie zaczyna, są do
tego odpowiednie formy zapisu, masz to obok okna wpisywania treści kilka przykładów i pod nimi
link Kliknij po więcej przykładów.
30 paź 16:52
Grześ: ten przykład był już na forum
30 paź 16:53
pomocy: [√1381 * 322√21 − √( 45)2 + √ ( 35 2) ] * 2−(√6 )2 =
30 paź 17:05
Basia:
= [
√8481*
92√21−
45+
35]*2−6 =
[
√849*
92√21−
15]*2−6 =
[1−
15]*2−6 =
45*2−6 =
85−
305 = −
225
30 paź 17:13
pomocy: dzieki wielkie za rozwiazanie
31 paź 13:59