logarytmy
jagoda: a jesli mam : 4log2 5 to bedzie : log2 625 ?
30 paź 00:08
Basia: tak
30 paź 00:08
jagoda: a pozniej wynik 25?
30 paź 00:19
Gustlik: Żeby log2625=25, to 225 musiałoby się równać 625, a tak nie jest, bo 225=33554432.
30 paź 00:36
jagoda: wlaśnie, a mam odpowiedz w ksiazce podaną 25. z drugiej strony nie ma takiej liczby żeby 2 do
potęgi jakiejś tam równało się 625.
30 paź 00:40
jagoda:
30 paź 09:01
ewela: moze błedy sa w ksiazce ja kiedys na lekcji tez robiłam z nauczycielem i wyszła inna odp niz
te z tyłu co są ... i kto ma racje

ksiazka czy nauczyciel heee
30 paź 09:04
Basia:
25 byłoby odpowiedzią do równania
4logx5 = 2
może źle zrozumiałaś zadanie, a może jest błąd w odpowiedzi
30 paź 10:24
Basia:
jagoda
jest taka liczba
2x = 625
x = log2625
nie ma takiej liczby wymiernej, bo log2625 ∊IW
30 paź 11:22