matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozecie??
CJ:
a
4
+b
4
29 paź 20:00
Zielona Gałązka:
Skoro STOP, to każdy się boi pomóc
29 paź 21:08
misia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/61970.html
29 paź 21:14
Gustlik:
Ja się nie boję
a
4
+b
4
=a
4
+2a
2
b
2
+b
4
−2a
2
b
2
=(a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
= =[(a
2
+b
2
)−
√
2
ab][(a
2
+b
2
)+
√
2
ab]= =(a
2
−
√
2
ab+b
2
)(a
2
+
√
2
ab+b
2
)
30 paź 00:42
CJ:
dzieki Gustlik
30 paź 06:38