matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz siłę wypadkową
mihal:
Na ciało działają 2 siły: F1 = 30 N i F2 = 40 N. Kąt między siłami wynosi 60 stopni. Wyznacz siłę wypadkową.
29 paź 19:45
Avc:
F
w
2
=F
1
2
+F
2
2
− 2*F
1
*F
2
*cos(120) Z tw.Cosinusów
30 paź 11:00