matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zd
jarek:
pole sześcianu wynosi 54. Objętość tego sześcianu jest równa A. 1 B. 3 C. 9 D. 27
28 paź 22:15
kiko:
27
28 paź 22:17
M4ciek:
P=6a
2
54=6a
2
9=a
2
a=3 V=a
3
V=27
28 paź 22:22