matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
jarek:
ostrosłup ma 120 krawędzi. Liczba wierzchołków tego ostrosłupa wynosi: a. 240 b. 238 c. 120 d. 61
28 paź 22:10
kiko:
61
28 paź 22:12
M:
liczba krawędzi +2
120+2
liczba wierzchołków=
=
=61
2
2
28 paź 22:37