Pomocy.! błagam.!!
ziutka: rzucamy trzykrotnie kostka oblicz prawdopodobienstwo tego ze :
a.szostka wypadnie co najwyzej 2 razy
b.nie otrzymamy za kazdym razem tej samej liczby
28 paź 21:54
ziutka: przykałd a mio wyszedł ale b już nie chce bo ma wyjść 35/36.?
pomoze mi ktoś.
28 paź 21:58
misia:
b) |Ω|= 6
3
zd. przeciwne do B
B
' −−− za kazdym razem wypaddnie ta sama liczba oczek
B
'= {(1,1,1) (2,2,2) , ........ , ( 6,6,6)}
|B
'|= 6
P(B) =1 − P(B
')= ........
28 paź 22:05
ziutka: dzięki
28 paź 22:09
ziutka: a mogłabyś mi rozpisac jeszcze przykłąd a?
to zobaczy zy dobrze to rozpsiałam
28 paź 22:13