matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcj
Ewelina:
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
4x
2
−3x−1
28 paź 20:44
Godzio:
4x
2
− 3x − 1 ≥ 0 Δ = ...
√
Δ
= ...
1
x
1
= 1 , x
2
= −
4
1
x ∊ (−
∞
, −
) ∪ (1,
∞
)
4
28 paź 20:48
Ewelina:
dzięki
28 paź 20:53