matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz!
kaadeel:
√
x
log
5
x−1
=5
28 paź 20:26
Grześ:
x
1
2
(log
5
x−1)
=5 D: x∊(0,1)U(1,+
∞
)
1
log
x
5=
(log
5
x−1)
2
1
1
=
(log
5
x−1) log
5
x=t
log
5
x
2
1
1
1
=
t−
/*t
t
2
2
1
1
1=
t
2
−
t /*2
2
2
t
2
−t=2
28 paź 20:34