Ciągi
Dwiekropki: Zbadac monotonicznosc ciagu o wyrazie ogólnym an:
b) an =√n/(n + 2), n > 1
e) an =3√n3 + 2 − n
Brak pomysłów na te zadania.. ; / może ktoś podpowie..?
Znam def, inne przykłady zrobiłam ,ale te sa chyba za trudne.. ; /
28 paź 19:56
Dwiekropki: ?
28 paź 20:24
Jack:
pokaż co Ci wychodzi... Zapisz swoje działania
28 paź 20:26
Dwiekropki: b) = [(n+2)(√n+1−√n)−√n]/(n+3)(n+2)
28 paź 20:37
Dwiekropki: e) =3√(n+1)3+2 − 3√n3+2 −2n−1
28 paź 20:39
Dwiekropki: w tym drugim myslalam o wzorze do 3.. ale juz sama nie wiem,,
28 paź 20:39