∩
elwirka 17: nie rozumiem o co tutaj chodzi czytałam to z 6 razy a tu nadal nic:
Dane są zbiory:
2)A−zbiór podzielników liczby 48
B− zbiór podzielników 56
b)A− przedział liczb R:<−4,5)
B− przedział liczb R:(2,7)
wyznacz A∪B.A∩B,A\B,B−A i nie rozumiem tych znaków∩
28 paź 19:43
28 paź 19:48
elwirka 17: to ja rozwiąże a będziesz mogła mi powiedzieć czy jest okey
28 paź 19:50
Mat: Ja pomogę
28 paź 19:51
elwirka 17: a)48,24,12,4,2,8,6,3
b)56,2,7,8,28
A∪B =(45,24,12,4,2,8,6,3,56,7,8,28)
28 paź 20:02
elwirka 17: A∩B = (2,8)
A\B=(48,24,12,4,6,30 i jeśli chodzi o B)z tymi <−4,5) nie rozumiem
28 paź 20:06
elwirka 17: a tma jeszcze byl A−B to jaki to jest zbiór
28 paź 20:07
Mat: a−b = A\B
28 paź 20:15
Mat: Jak wyznaczasz zbiór to dana cyfre nalezy tylko RAZ wypisac
28 paź 20:17
elwirka 17: dobra to wiem ale nie rozumeim tego <−4,5) liczby miedzy tymi czy jak
28 paź 20:18
Mat: b)
AuB = <−4,7)
28 paź 20:19
elwirka 17: aha odrotnosc tego A\B jest B−A czyli B\A tak
28 paź 20:19
elwirka 17: AuB = <−4,7) ale nei rozumei czyli co bedzie z tym A∩B to samo
28 paź 20:20
Mat: B−A czyli B\A
28 paź 20:21
elwirka 17: no oto mi chodziło

28 paź 20:21
Mat: A∩B = część wspólna = (2,5)
28 paź 20:21
elwirka 17: no tal ale oprucz tego A∩B w tym przykłądzie tez trzeba zrobic
28 paź 20:23
Mat: A\B=<−4,2>
28 paź 20:25
elwirka 17: ale czemu tak
28 paź 20:26
Mat: A\B.. zaznacz na osi liczbowej te przedziały, zakryj ręką przedział B, i to bedzie A\B
28 paź 20:28
elwirka 17: dobra jak mozesz napisz mi to pokoleji bo sie zgubiłam troszeczkę
28 paź 20:28
Mat: opisałem wyżej
28 paź 20:30
elwirka 17: czyli w B\A =(5,7)
28 paź 20:31
elwirka 17: oj wiem przepraszam ale ja mam tyle tego że maskar za późno sie obudziłam a ja z matematyki to
leże
28 paź 20:32
28 paź 20:33
elwirka 17: no ale < ma znaczenie?
28 paź 20:33
elwirka 17: a to ja nie wiedziałam ze jeszcze masz cos rysować yhh
28 paź 20:34
Mat: tak!, jesli napisze <5,10) to znaczy iż liczba pięć nalezy do zbioru, ale liczba 10juz nie..
28 paź 20:34
Mat: Rysunek to chyba tylko pomocniczo się robi
28 paź 20:35
elwirka 17: ohh a dużo tego rysowania i
28 paź 20:35
Mat: Na osi liczbowej masz kolo zamalowane i niezamalowane, to jest roznica lekka
28 paź 20:35
elwirka 17: nie wiem ja mam walniętego emeryta za czasów wojny orbi czy co on tam gadał
28 paź 20:36
elwirka 17: a to zamknięty i otwarty a jeszcze coś mi świta o nieskończoności ale raczej to nie z tym
zadaniem
28 paź 20:37
Mat: Z tą stroną to matematyka staje się przyjemnością
28 paź 20:37
Mat: nieskończoność to jak najbardziej do osi liczbowej
28 paź 20:37
elwirka 17: tak a da sie cofnąć go gimnazjum
28 paź 20:38
Mat: Spróbuj sobie wyznaczyć dopełnienie zbioru A
28 paź 20:38
elwirka 17: tak pewnie to teraz tylko narysować i będzie dobrze a ja żle i dostane 1 to przyjde sie
poskarżyć <nie no żartuje>
28 paź 20:39
elwirka 17: że jak

jakie dopełnienie
28 paź 20:39
elwirka 17: al eprzeciez jak ja mam to rysowac w przykładzie a)przeciez tam jest tyle liczb
28 paź 20:40
28 paź 20:40
Mat: to jest przedział liczbowy
28 paź 20:40
elwirka 17: nie rozumiem
28 paź 20:40
elwirka 17: no ale jak ja mam tam 56 i 48 to jak ja to zaznacze
28 paź 20:41
Mat: poczytaj troszkę tę stronkę, a się wszystko rozjaśni
28 paź 20:42
Mat: chodziło mi o b)
28 paź 20:42
elwirka 17: wątpie już mam 3 rożne linki otwarte i sie pogóbiłam a to dopieru poczatek zabawy z tym
28 paź 20:43
Mat: z tą stroną to się nie da pogubić
28 paź 20:43
elwirka 17: o b ehe to najmniejszy poroble ale a jest gorsze
28 paź 20:43
elwirka 17: to jestem pierwsza jupi wyjątkowa
28 paź 20:44
Mat: Z pomocą tej strony to można cuda zdziałać
28 paź 20:45
elwirka 17: ale tka pozatym istniej trójkat przyprostokątna i ma on jakiś wzór
28 paź 20:45
Mat: Może przeciwprostokątna
28 paź 20:46
Mat: Twierdzenie Pitagorasa
28 paź 20:46
elwirka 17: nie nie włąsnie ten drugi i wg niewiem jak to rozwiązac
28 paź 20:47
Mat: Podaj całą treść zadania
28 paź 20:48
elwirka 17: rozwiąz trójkąt przyprostokątny majac dane: a=8cm,β=42
28 paź 20:48
elwirka 17: b)przykład.
b=10 cm,c=15cm
28 paź 20:49
Mat: Niema takiego trójkąta
28 paź 20:50
elwirka 17: noto już teraz jest pan sobei wymyslil i jest a to jaki to moze być zeby wg co kolwiek wysżło z
tego zadania
28 paź 20:51
28 paź 20:51
elwirka 17: nie ja niemam zadnego obrazka do tego tylko zadanie
28 paź 20:52
Mat: W której Ty klasie jesteś? Co to za takie przeskoki z zbiorów do planimetrii?
28 paź 20:52
elwirka 17: lepiej nie mówic ale to prac ogólna kontrolna
28 paź 20:53
Mat: Nie ogarniam tego zadania
28 paź 20:54
elwirka 17: i najgorsze ze na jutro
28 paź 20:54
elwirka 17: łała a co ja mma powiedziec mam jeszcze lepsze niz to
28 paź 20:54
elwirka 17: dobrze chcesz jeszcze mi pomagać czy nie?
28 paź 20:56
Mat: Tylko jakieś ciekawsze zadania daj
28 paź 20:56
elwirka 17: : Dane sa liczby:x=4+5√2 y=3−4√2
oblicz x+y,
x−y.
x*y,
28 paź 20:58
elwirka 17: straszne to ejst to jest najgorsze akurat a miała to cąla klase 2 i nadal nic
28 paź 20:59
Mat: x+y=7+√2
28 paź 21:00
elwirka 17: yy to łątwe było
28 paź 21:00
Mat: x*y=−28−
√2 chyba
28 paź 21:03
elwirka 17: ale to nei mialo byc tak przypadkiem ale ja sama nie wiem 4+5√2+3−4√2
28 paź 21:03
Mat: x−y=1+9√2
28 paź 21:03
elwirka 17: a dobra widze sorry ale ja musz emiec to rozpisane
28 paź 21:04
ak1: Dlaczego nie uwzględniamy ujemnych podzielników
28 paź 21:05
Mat: tak, tylko możesz jeszcze to zredukować
28 paź 21:05
Mat: Co to za język dziadków− podzielnik

teraz się mówi −dzielnik
28 paź 21:05
elwirka 17: aham dobra to ja tak moge pisac i dojśc az do tej postaci co ty ?
28 paź 21:05
elwirka 17: a ten osatni?
28 paź 21:06
Mat: Dzielenie za pomocą mnożenia przez odwrotność
28 paź 21:09
elwirka 17: aham to ja juz przerabiałam
28 paź 21:09
elwirka 17: ojcia ale mi sie neichce a tu mam dopieru 3 zadania oj ja bym chcetnei zplacila za zrobie tych
zadan ale nie ma komu:( hehe
28 paź 21:11
Mat: To takie coś niema najmniejszego sensu
28 paź 21:12
elwirka 17: tak ale oprócz tego to ja pisze prace z ekonomi ,rachunkowosci,ekonomik,chemi i tak dalej to
mamtma mi zostala na szarym koncu na jutro
28 paź 21:17
elwirka 17: dobra amsz jeszcze checi czy nie
28 paź 21:19
Mat: jeszcze chwilkę
28 paź 21:20
elwirka 17: czyli tak
28 paź 21:21
elwirka 17: noto co woli funkcje trygonometryczne czy trapez prostokątny?
28 paź 21:22
Mat: funkcje
28 paź 21:24
elwirka 17: serio to trazpe z ja sobei zorbie to uwarzaj teraz
28 paź 21:24
elwirka 17: Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych jeżeli
28 paź 21:27
elwirka 17: przepraszam to bylo ctg
28 paź 21:27
Mat: za dużo pisania

, daj to zadanie z trapezem
28 paź 21:32
elwirka 17: ale jest mocno trudne bo ja jego nie zrobie a ja juz to nawymyślam bzdety
28 paź 21:34
28 paź 21:34
elwirka 17: w trapezie prostokątnym dane są pdstawy długości 15 cm i 12 cm ,kąt ostry przy podstawie 60
stopni.Oblicz obwód i pole trapezu
28 paź 21:35
elwirka 17: zastanowie sie jest 21:40 to skończę jutro 5 rano jupi
28 paź 21:36
elwirka 17: ale ja tego nie rozumiem nawet ehh
28 paź 21:37