matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
za
kukulusia:
Jeżeli a
3
=6
√
6
to a=
28 paź 19:34
Basia:
a
3
= 6*
√
6
= 6
1
*6
1/2
= 6
1+
1
2
= 6
3
2
(a
3
)
1
3
= (6
3
2
)
1
3
a= 6
3
2
*
1
3
= 6
1
2
=
√
6
albo szybciej 6 = (
√
6
)
2
a
3
= (
√
6
)
2
*
√
3
= (
√
6
)
3
stąd a=
√
6
28 paź 19:38