Wyrażenia do funkcji potęgowej:
Michał: Wyrażenia do funkcji potęgowej:
Pomożecie mi to przekształcić, bo nie wiem od czego zacząć
√38−12√2 −
√11−6√2=
28 paź 19:30
Basia:
38−12√2 = 36−2*6√2+2 = (6−√2)2
11−6√2 = 9−2*3√2+2 = (2−√2)2
potrafisz skończyć ?
28 paź 19:34
Michał: jasne

Wielkie dzięki
28 paź 20:22
Michał: Niestety mam problem z kolejnym
√31−12√3+
√76−42√3
28 paź 22:13
Basia:
31−12√3 = 4−2*6√3+27 = (2−3√3)2
76−42√3 = 49−2*3*7√3+27 = (7−3√3)2
28 paź 22:38
Bogdan:
Dobry wieczór
Basiu 
i pozdrawiam.
28 paź 22:49
Basia:
Witaj Bogdanie. Też pozdrawiam.
28 paź 23:03