matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
adi:
liczba punktów wspólnych prostej y=−x z wykresem funkcji y=1/2x
2
−2x +3 wynosi
28 paź 19:08
Kejti:
przyrównaj je do siebie..
1
−x=
x
2
−2x+3
2
28 paź 19:10
mi:
musisz przyrównać obie funkcje i rozwiązać równanie
1
−x=
x
2
−2x+3
2
uporządkuj i rozwiąż
28 paź 19:10