matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kingulka032:
o liczbie x wiadomo,że log przy podstawie 3 x=9 zatem:
28 paź 18:51
Kejti:
log
3
x=9 tak? z definicji logarytmu: log
a
b=c <=> a
c
=b x=3
9
28 paź 18:53
Basia:
log
3
x = 9 ⇔ x=3
9
28 paź 18:53
kingulka032:
dziekuje za pomoc
28 paź 19:00