rozwiąż takie zadanie
kingulka032: liczba log z 27 prz podstawie 3 − log z 8 przy podstawie 8 jest równy?
28 paź 18:46
TOmek: log327−log88=3−1=2
28 paź 18:49
kingulka032: zle zrobiłes bo w odp są inne wyniki jest 0,5,1
28 paź 18:53
kingulka032: aaa i tam ma byc log z 8 przy podstawie 2
28 paź 18:54
Kejti: to będzie 3−3=0
28 paź 18:54
Basia:
Tomek zrobił dobrze
co najwyżej Ty źle napisałaś zadanie
28 paź 18:55
kingulka032: czemu 3−3?
28 paź 18:59
Kejti:
log28=x
z definicji logarytmu:
logab=c <=> ac=b
2x=8
x=3
log327=y
3y=27
y=3
3−3=0
28 paź 19:00
TOmek: kingulka032 szanuj nas czas bardziej.
28 paź 19:04