matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
ewella:
jajko wazy 56 gramow. 55% wagi jajka stanowi bialko, 40% zoltko a reszte stanowi skorupka. waga skorupki to
28 paź 18:26
WERONIKA:
waga jajka 56g 55%+40%=95% 100%−95%=5% 5%*56g=2,8g Waga skorupki to 2,8g.
28 paź 18:27