Potegi
Cinu: Zapisz rownanie o podstawie 2
27 paź 22:18
Cinu: Nie to, zaraz poprawie
27 paź 22:19
Cinu: | 4*3√2√2 * (2−4)(do potegi) −(3/2) | |
| |
| 3√32*√128 | |
27 paź 22:27
Cinu: | 22 * 20.5 * 26 | | 28.5 | |
| = |
| |
| 24(0,(3))* 27 | | 24/3 * 27 | |
w książce jest napisane ze 2
10/3
Zeby mniej bawic sie z pisaniem mozna pisac odrazu dodawanie poteg.
27 paź 22:34
misia:
L= 2
8,5= 2
17/2= 2
[51/6}
M= 2
4/3*2
7/2= 2
31/6
27 paź 22:48
Cinu: Dziękuję, znów jeden malutki blad :Z
27 paź 22:51
misia:
sorry poprawiam zapis:
M= 25/3*27/2= 231/6
27 paź 23:00