D
pancer: Napisz równanie okręgu o środku S i promieniu r:
S=(−2;1) R=3
S=(0;−2) r=4
27 paź 22:11
think: S = (a,b)
to równanie okręgu ma postać: (x − a)2 + (y − b)2 = r2
27 paź 22:14
Mateusz: Zapraszam do zapoznania się z bogatymi zasobami tej strony m in. jest cos o okręgu tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html klikając w
Zadania+rozwiązania zobaczysz zadania wraz z rozwiązaniami rozwiązania
zobaczysz klikając w niebieskie
>> masz tam tez podobne zadania do tych które tu
zamiesciłes przyjemnej lektury
27 paź 22:14
pancer: CIEZKIE TE ZADANIA SA
27 paź 22:21
Mateusz: Nie sądzę w rozwiązaniach masz tez wyjaśnienie
27 paź 22:22
Jack:
to nawet nie "zadania"... ciężko czemuś podobnemu przypisać wysiłek umysłowy.
27 paź 22:23