Zad 1 Rzucajac szescienna kostak i moneta . Wypisz wyniki sprzyjajace zdarzeniom
Karina: Zad 1 Rzucajac szescienna kostak i moneta . Wypisz wyniki sprzyjajace zdarzeniom
A wypadła parzysta liczba oczek i reszka
B wypadło 5 oczek i reszka
oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń
27 paź 21:26
misia:
Ω={ (O,1) (O,2) ............ , (O,6)
(R,1), (R,2) ,............, (R,6)}
|Ω|= 2*6=12
A={ (O,2) (O,4) (O,6) (R,2) (R,4) (R,6)}
|A|= 6
P(A)=.........
B= { (R,5)}
|B|= 1
P(B)=......
27 paź 21:35
Karina: a trzeeba obliczyc tutaj A' i B' i np P (B iloraz lub iloczyn A)


?
27 paź 23:03
27 paź 23:07
27 paź 23:12
Karina: pomoze mi ktos?
27 paź 23:20