;d
mee: dane są 3 kule o promieniach 4 cm , 3 cm i 5 cm . oblicz pole powierzchni kuli , której
objętość równa jest sumie objętości danych kul. ?!
27 paź 19:55
Kejti: pomagam.
27 paź 19:55
Grześ: Suma objętości tych kul:
| | 4 | |
Obj(suma= |
| π(r13+r23+r33) |
| | 3 | |
| | 4 | |
Obj(jedna dużą kula)= |
| πr43 |
| | 3 | |
Stąd:
r
13+r
23+r
33=r
43
Policz r
4
27 paź 19:57
Grześ: Aj, kurcze zapomniałem oznaczyć
27 paź 19:58
mee: że co zapomniałeś
27 paź 19:58
Godzio:
Kejti wyciągnie zaraz ciężkie działa
27 paź 19:59
Kejti: no to liczysz:
r=3
r=4
r=5
V
c=V
1+V
2+V
3=...
27 paź 20:01
Kejti: masz 3 minuty na ucieczkę..
27 paź 20:02
Grześ: haha
27 paź 20:03
Grześ: Oł noł....
27 paź 20:03
Kejti: albo dasz mi coś do jedzenia.. głodna jestem
27 paź 20:04
Grześ: zjadłem wszystko
27 paź 20:05
Kejti: to pozostaje Ci ucieczka.. z pełnym brzuchem wolniej będziesz biegał, było coś mi zostawić
27 paź 20:05
Grześ: a bo wiedziałęm, że wyciągniesz ciężkie działo
27 paź 20:06