matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
Pati:
Hey! Poszukuję mądrej osoby
prosta l:x+By−2=0 jest prostopadła do prostej k:6x−2y+1=0. Zatem B=? Prosze i dziekuję z góry
27 paź 19:30
janek:
b=1/2
27 paź 19:32
Grześ:
mamy dwa współczynniki: a
1
=B a
2
=−2 Warunek prostopadłości: a
1
*a
2
=−1 −2a
2
=−1
1
a
2
=
2
27 paź 19:37
Grześ:
1
Czyli B=
2
27 paź 19:37