matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomóżcie
monia *:
oblicz pole powierzchni kuli której obwód koła wielkiego wynosi 12π cm.
27 paź 19:29
Kejti:
pomagam.
27 paź 19:29
Kejti:
Ob=12π Ob=2πr 2πr=12π r=... P=4πr
2
P=...
27 paź 19:31
monia:
dzięki!
27 paź 19:33