wyznacz argument dla wartości 3
humanista: polecenie: wyznacz taki argument dla którego funkcja przyjmuje wartość 3
f(x) = −2x2 + 8x −4
27 paź 18:59
Grześ: mamy równanie:
−2x
2+8x−4=3
27 paź 19:03
Kejti:
3=−2x2 + 8x −4
0=−2x2 + 8x −7
i liczysz..
27 paź 19:04
Kejti: proponuję pisać "pomagam" jak zabierasz się za zadanie, może wtedy unikniemy kolizji..
27 paź 19:04
Grześ: Kurcze, pewnie już mnie nie lubisz

Następnym razem tak zrobię
27 paź 19:05
Kejti: nie lubię? za co? na to też trzeba zasłużyć, heh
27 paź 19:06
humanista: dzięki wam
27 paź 19:06
Grześ: ok, to się postaram następnym razem
27 paź 19:07
Kejti: postarasz, żebym Cię nie lubiła? pff
27 paź 19:08