prawdopodobieństwo warunkowe
Karolina: Rzucamy dwa razy sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobienstwo wyrzucenia dwa razy
nieparzystej liczby oczek, jezeli wiadomo ze piec oczek nie wypadlo ani raz.
27 paź 17:20
Basia:
ile jest wszystkich możliwych wyników przy dwukrotnym rzucie kostką ?
czekam na odpowiedź
27 paź 17:23
Karolina: 32?
27 paź 17:26
Basia: dlaczego 32 ?
wypisz wszystkie możliwe pary
(1,1) (1,2) (1,3) (1,4) (1,6) para (1,5) odpada na mocy podanego warunku
(2,1) (2,2) .............................
...............................................
ile tego będzie ?
albo zastosuj regułę mnożenia
ile różnych wyników mamy dla pierwszego rzutu ?
ile dla drugiego ?
potem te liczby mnożymy
27 paź 18:11
Karolina: 30?
27 paź 18:16
Basia: nie
jakie wyniki możesz mieć przy 1 rzucie ? wypisz
jakie wyniki możesz mieć przy 2 rzucie ? wypisz
27 paź 18:17
Karolina: wszystkich bez 5 bedzie 26.
27 paź 18:18
Grześ: Ale strzelasz dziewczyna, ojoj

Masz przy 1. losowaniu 5 możliwych wyników
przy 2. losowaniu 5. możliwych wyników, to ile będzie
27 paź 18:19
Basia:
5*5=25
25, nie 26
oba wyniki nieparzyste:
pierwszy: 1,3
drugi: 1,3
2*2=4
czyli P=425
27 paź 18:20
Grześ: Widzę
Basia straciła cierpliwośc
27 paź 18:21
Karolina: czyli mnozymy to i jest 25

nie wiem juz
27 paź 18:21