równania
Angelika: Może ktoś sprawdzić czy to jest dobrze zrobione

log(x+5)+ log(x+4)=log(x−3)+log(x+2)
(x+5)(x+4)=(x−3)(x+2)
x
2−4x+5x−20=x
2+2x−3x−6
2x=14/2
x=7
log
2(x−3)=1
2
1=x−3
2=x−3
−x=−5/−1
x=5
[(0,1)
2]
0 + [(
17)
−1]
2 *
149 *[(2
2)
3 : 2
5] =
1 = 7
2 * 7
−2 * [2
6 : 2
5] = 1+98=99
27 paź 14:35
ustinka: chyba masz gdzies błąd, bo skąd masz x2−4x+5x−20, skąd te minusy
27 paź 14:44
voltage: A w trzecim zapomniałaś wymnożyć przez 7
−2
27 paź 14:47
Basia:
ad.1
po lewej ma być x2+4x+5x+20
no i całą resztę trzeba poprawić
ad.2
dobrze
ad.3
= 1+72*7−2*[26:25] dotąd jest dobrze
dalej niestety źle
ile to będzie 72*7−2 ?
i 26:25 ?
27 paź 14:49
Angelika: ustinka wymnożyłam przez siebie nawiasy dlatego
voltage a te 2 przy 7 mi się nie skracaja jak jedna jest dodatnia a druga ujemna?
27 paź 14:49
Angelika: Basia dziękuje! co do 7 to nie mam pojęcia a 26:25 = 21 = 2
27 paź 14:52
Angelika: co z tymi 7
27 paź 15:24
Basia:
an*am = an+m
72*7−2=72+(−2)=72−2=70 = ............... na pewno wiesz
27 paź 15:27
Angelika: dziekuje
27 paź 15:32