matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie kwadratowe
Aaaaa:
|x
2
+3x−4|≤0
27 paź 12:54
Basia:
wartość bezwzględna jest zawsze
nieujemna
czyli ≥0 nie może więc być <0, może tylko =0 czyli |x
2
+3x−4|≤0 ⇔ |x
2
+3x−4|=0 a kiedy | ... | =0 ?
27 paź 13:01