POMOZCIE
króliczek: Dany jest trójkąt ABC A=(−2,3) B=(5,3)C=(−1,−3) Napisz równanie prostej w której zawiera sie
wysokośc opuszczona z wierzchołka A . B)symetralną boku AB . C)zawiera sie środkowa boku AC
26 paź 21:48
mi:

a)
1. napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty B i C
2. napisz równanie prostej prostopadłej do prostej BC i przechodzącej przez A
26 paź 21:58
Melisa:
a) → →
Policz BC o DA=0 (D−punkt w którym wysokość z A przecina BC)
b)
Policz (x+2)2 + (y−3)2 = (x−5)2 + (y−3)2
c)
Policz współrzędne E(x;y) środka boku AC i przez B i E poprowadż
prostą
27 paź 08:01