Dane są liczby a=log_3 18 - log_3 2 i b = (3p{2} - 2 p{3}) (3p{2} + 2 p{3}.
Monika: Dane są liczby a=log3 18 − log3 2 i b = (3√2 − 2 √3) (3√2 + 2 √3.
a) Oblicz b−a
b) Wyznacz liczbę odwrotną do liczby a.
c) Wyznacz liczbę przeciwną do liczby a.
26 paź 21:43
Monika: Pomoże mi ktoś?
26 paź 22:09
Godzio:
umiesz chociaż obliczyć a i b ?
26 paź 22:12
Grześ:
a=log318−log32=log39+log32−log32=2
b=(3√2−2√3)(3√2+2√3)=(3√2)2−(2√3)2=18−12=6
26 paź 22:12
Grześ: Dalej sam działaj, bo to już bajka

Sorry z góry Godzio
26 paź 22:13
Monika: Mógłby jeszcze ktoś "C" rozwiązać?
26 paź 22:13
Grześ: a wiesz co to liczba przeciwna

Znajdź definicje to nie boli
26 paź 22:14