matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze,pomozcie
króliczek:
Dany jest trójkąt ABC A=(−2,3) B=(5,3)C=(−1,−3) a)Napisz równanie prostej w której zawiera sie wysokośc opuszczona z wierzchołka A . b)symetralną boku AB . c)zawiera sie środkowa boku AC
26 paź 21:30