...
Ela: Samolot z Warszawy do Nowego Jorku odlatuje o godz. 12:15. Która godzina czasu miejscowego
będzie w Nowym Jorku po wylądowaniu samolotu, jeżeli lot trwa 9 godz. 40 minut?
26 paź 21:10
Godzio:
Spróbuj poszukać na necie jak się takie coś robi z tego co pamiętam to powinnaś policzyć ile
stopni jest z W−w do NY i może wtedy coś 1o = 4min ?
26 paź 21:12
Ela: Robiłam tak, ale ugrzęzłam w martwym punkcie. Obliczyłam różnicę w stopniach − wyszło 95
stopni.
W minutach wychodzi to 95*4=380 minut=6h 20 minut i co dalej?!
26 paź 21:18
Godzio: skoro taka jest różnica to
o godzinie 12:15 tam była godzina 18:35 albo 5:55 −− to już ty ustalisz bo nie pamiętam jak to
się patrzyło

i wtedy do tej godziny (18:35 lub 5:55) dodajesz czas lotu
26 paź 21:22
Ela: A dlaczego dodajemy ten czas lotu? Wtedy wychodzi, że w NJ jest 15.35...
26 paź 21:28
Ela: ?
26 paź 21:37
sushi_ gg6397228:
a ktora moze byc

tylko 15. 35 ( czas miejscowy)
26 paź 21:56