matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Sorino:
Mam podany wzor funkcji wymiernej. Mam go tak pozmieniac aby dal mi wzor jakis inny na ktorym widac wsporzedne
1−2x
f(x)=
x
prosze o jak najszybsza odpwowiedz dziekuje
26 paź 21:03
Godzio:
−2x
1
1
f(x) =
+
=
− 2
x
x
x
26 paź 21:03
Sorino:
bardzo dziekuje. a ja sie glowilem jak to x przeniesc do gory i zeby tam sie zgadzalo
26 paź 21:10