ile desek potrzeba?
grazka: Podłoga sali ma kształt prostokąta o wymiarach 40,5 m i 20,4 m. Podłogę tę trzeba wyłożyć
deskami o wymiarach 4,5 m i 35cm. Ile potrzeba na to desek?
26 paź 19:41
uejszigou: z 500?
26 paź 19:45
uejszigou: powierzchnia podłogi 20,4 * 40,5 =826,2
powierzchnia deski 0,35*4,5 = 1,575
dzielisz pow. podłogi przez powierzchnię deski, metry kwadratowe się upraszczają i wychodzi coś
kole 800
26 paź 19:47
uejszigou: tfu, kole 500
26 paź 19:47
grazka: dziekiiii
26 paź 19:53
grazka: plisss jaki tu jest dokładnie wynik bo mi jakies pierdoly wychodza
26 paź 20:21
Godzio:
| 40,5 * 20,4 | |
| = ... |
| 4,5 * 0,35 | |
26 paź 20:23
grazka: dobra spróbuje to policzyc heh
26 paź 20:25
Godzio: wyjdzie ≈ 524,6 −− a to oznacza że potrzeba 525 desek
26 paź 20:26
grazka: 826,2/1,575=524,57142
26 paź 20:27
grazka: czyli dobrze liczyłam hehh
26 paź 20:27
grazka: dziekuje
26 paź 20:27