wyznacz wzór ogólny ciągu arytmetycznego i oblicz sumy jego 50 wyrazów gdy:
lusia: a4+a7=−26 i a4−a7=9
26 paź 18:35
Grześ: Nie umiesz rozwiązać jak układ równań
26 paź 18:36
lusia: ale nie każdy umie dobrze matematyke
26 paź 18:44
TOmek: a1+3r+a1+6r=−26
a1+3r−(a1+6r)=9
i jedziesz z koksem
26 paź 18:46
Grześ: nie każdy umie dobrze matematykę, ale to nie znaczy, że będziesz czekać na gotowca
26 paź 18:49
lusia: nikt ci nie kaze rozwiazywac zadania . ktos inny mi zaczoł początek i postaram sie sama to
dokonczyc bez twojej pomocy!
26 paź 19:11