Zadanie
Gwiazdeczka: wyznacz liczby pierwsze p i q tak aby p2−2q2=1
26 paź 18:34
Gwiazdeczka:
26 paź 18:41
sushi_ gg6397228:
to masz rownanie Peana ( lub jakos tak)
np q=2; p=3
26 paź 18:45
Gwiazdeczka: nie mialam tego na lekcji

nie da sie jakos inaczej tego zrobic?
26 paź 18:58
sushi_ gg6397228:
to jest wyzsza matematyka ( studia)
to tylko piechota zostaje ( chyba ze to masz zadanie na olimpiade lub konkurs) to wtedy inna
bajka
26 paź 19:03
Gwiazdeczka: nie no jestem poprostu w 3 liceum na matematyce rozszerzonej i to nam pani zadala ...
26 paź 19:20
sushi_ gg6397228:
wiec podalem jedna pare ( wiecej moze nie byc) pozostaje tylko na piechote szukac
podstawiac pod "q" kolejne liczby i patrzec co wyjdzie
p2=2q2 +1 ( jak sie przyjmie p=y, q=x)
y=√2x2+1
26 paź 19:24
Gwiazdeczka: Ale glupie są takie zadania ... OMG ....
26 paź 19:36
Gwiazdeczka: Ale Ty masz łeb człowieku

Zazdroszcze ścisłego umyslu ...
26 paź 19:38