suma liczby scian krawedzi i wierzcholkow pewnego graniastoslupa jest rowna 44.C
magda: suma liczby scian krawedzi i wierzcholkow pewnego graniastoslupa jest rowna 44.Co to za
graniastoslup?
26 paź 18:27
Grześ: ilość wierzchołków to 2x, a ścian to x+2
x−kątny
2x+x+2=44
26 paź 18:33
magda: ale jaki to graniastoslup?
26 paź 18:37
Grześ: masz podane równanie na tacy.... nie umiesz wyznaczyć x
26 paź 18:39
Grześ: może jeszcze mam za ciebie przepisać
26 paź 18:39
;): zapomniałeś dodać, że 3x to liczba krawędzi
równanie wygląda: 2x + x +2 + 2x = 44
26 sty 18:39
;): tam miało być 2x + x+ 2 +3x = 44
26 sty 18:40